Seuraavaa linkki pyörii tällä hetkellä ainakin omassa FB -feedissä, ja mun oli pakko avautua tästä.
 
 
MV -lehti mainitsee lähteekseen oikeistopopulistisen sivuston ( unzensuriert.at ) joka on luultavasti keksinyt koko jutun päästään, koska sillä ei ole antaa jutulle mitään lähdettä itse.
 
Olettaen että jutun kommentit pitävät paikkansa kyseiset henkilöt ja heidän kylttinsä vaativat ainoastaan heidän turvapaikanhakunsa käsittelyn nopeuttamista, ei rahaa tai passeja, eikä mistään nälkälakosta ole edes puhetta.
 
Pienellä kaivelulla ja google kääntäjällä itseasiassa selviää, että tämä on väärennetty tarina, asialla paikallinen (itävaltalainen) kansallismielinen maahanmuuttokriitikkoryhmittymä. ( https://www.facebook.com/FP%C3%96-Fails-535326966570799/timeline/ ) Huhun on siis pistänyt kiertoon "Itävallan vapauspuolue", jonka ovat aikanaan perustaneet ihan ehdat natsisympatiseeraajat (mm. SS -upseeri, eli mikään mukaan pakotettu rivinatsi ei ollut kyseessä) itse kultaisella 1950 -luvulla, eli heidän kutsuminen vähintäänkin oikeistoradikaaleiksi (koska ihmisiä ei saa enää haukkua uusnatseiksi) lienee ihan perusteltua.
 
Toistan edelleen ja ihan erikseen, että MV -"lehden" "uutisiin" kannattaa suhtautua melkoisella varauksella, koska lähteitä siellä ei tarkisteta eikä uutisia jälkikäteen korjailla. Halusin vaan herätellä ihmisiä pohtimaan, että ehkä kaikki ei ole sitä mitä ensinäkemältä näyttää. En käske ketään rakastamaan maahanmuuttajia tai pakolaisia, mutta toivoisin, että viimeaikoina esiin ryöpsähtänyttä muukalaisvihaa ei oikeasti lietsottaisi varsinkaan paskajournalismin pohjalta.

Selvitin itse tämän tarinan todenperäisyyden noin vartissa, varmaan olisin onnistunut nopeammin jos osaisin kieltä enkä joutuisi tyytymään googlen kääntäjään.